Alles over game consoles en game PC's

In het dagelijks leven proberen we op verschillende manieren onszelf te amuseren. Zo kan je bijvoorbeeld gaan sporten, feesten, uitgaan, bordspellen spelen en sinds tientallen jaren ook via game consoles gamen. En over dat laatste gaan we het hebben. Er zijn namelijk verschillende consoles met allemaal eigen kenmerken. Weet je niet wat game consoles zijn of wil je gewoon wat bijleren? Dan is dit artikel voor jou bedoeld.

De verschillende game consoles

De bekendste game consoles van dit moment zijn de Playstation 4, Xbox One en de Nintendo Switch. Respectievelijk zijn ze eigendom van Sony, Microsoft en Nintendo, alle drie mega grote bedrijven met meerdere soorten producten. Daarnaast heb je ook draagbare handheld consoles, maar daar gaan we het zo over hebben. De Playstation 4 is de meest gekochte console van deze generatie met wel meer dan honderd miljoen exemplaren. Dit is niet zonder reden natuurlijk. Behalve dat de Playstation al jaren een van de populairste consoles is, biedt de Playstation 4 meerdere voordelen, zoals exclusieve top games en de mogelijkheid tot virtual reality. Daarnaast is ook de Xbox One een geliefde keuze uit de beschikbare game consoles. Zo biedt het de mogelijkheid tot 4K beeld en kun je er behalve op gamen ook films op kijken en muziek mee beluisteren. Ook maakt het gebruik van een waterkoelsysteem, waardoor je het niet hoort blazen tijdens het gamen. De Nintendo Switch is de ideale keuze om samen met je familie te gamen. Vergeleken met de andere game consoles, biedt de Nintendo Switch nog vele games die je samen met vrienden en familieleden op de bank kan spelen. Daarbij zijn de geweldige gamereeksen als Mario en Zelda exclusief voor Nintendo consoles.

Handheld consoles anno 2020

Tegenwoordig worden er nog maar weinig handheld consoles uitgebracht. Microsoft heeft er nooit echt iets mee gedaan en Sony bracht hun laatste nieuwe handheld console uit in 2011. Nintendo staat wel bekend om hun populaire handheld consoles als de Nintendo 3DS, Nintendo 2DS en de nieuwe Nintendo Switch Lite. Daarbij beschikt de normale Nintendo Switch ook over een optie om hem handheld te maken. Handheld consoles beschikken niet over specificaties als normale game consoles hebben, maar zijn ideaal om onderweg te gebruiken (waar dan ook eigenlijk). Thuis, in de bus, op vakantie, je kan altijd je favoriete spellen als Pokémon en Mario op een handheld console spelen.

Naast game consoles ook game PC's

Er zijn nog steeds miljoenen liefhebbers van game PC's. Ook al zijn het officieel geen consoles bespreken we ze toch op onze website, aangezien het wel populaire apparaten zijn om op te gamen. In tegenstelling tot de consoles kan je game PC's zelf samenstellen, wat voor de meeste mensen dan ook het grootste voordeel is. Hoe dan ook, we zijn één gamecommunity en hopelijk mogen we nog vele nieuwe en toffe games meemaken.


 


 

Uw advertentie hier?