Wat zijn Playstation 4 exclusives?

Op 15 november 2013 werd de welbekende playstation 4 uitgebracht, die onderhand meer dan honderd miljoen keer verkocht is, wat een extreem bizar hoog aantal is. Met de komst van de console ontstonden er ook een aantal playstation 4 exclusives. Playstation 4 exclusives zijn games die je alleen op de PS4 (playstation 4) kan spelen, dus niet op de Nintendo, XBOX, PC of andere platformen. Dit heeft zijn voor- en nadelen, maar vooral voordelen voor mensen die een PS4 bezitten. Misschien speel jij PS4 only games waarvan je niet eens wist dat ze exclusief waren. In deze blog leggen we meer uit over waarom dit fenomeen zich voordoet en welke playstation 4 exclusives de beste aller tijden zijn.

Waarom zijn er Playstation 4 exclusives?

Op deze vraag is niet één duidelijk antwoord, maar het komt er bijna altijd op neer dat geld een belangrijke rol speelt. Allereerst zou je met PS4 only games de vraag naar de console kunnen vergroten. Niet alleen omdat de spellen vaak van super kwaliteit zijn, maar ook omdat mensen met andere consoles gaan denken dat je bij Playstation meer en vaker met voordelen te maken krijgt. Daarbij moet je realiseren dat Playstation onderdeel is van Sony. Dus als er een exclusieve PS4 game wordt uitgebracht, heeft zowel Sony als de gameontwikkelaar er profijt van. Een andere reden zou kunnen zijn dat de kosten voor het publiceren op andere platformen hoger liggen dan de inkomsten, waardoor het al snel onaantrekkelijk wordt om dit te doen. En wat zou jij kiezen als je maar voor één console mocht gaan? Juist, de meest populaire console. Het hoeft trouwens niet per se aan de kosten te liggen. Vaak kan zo een proces erg lang duren, waardoor het spel wellicht op de andere consoles wordt uitgebracht als de game al niet meer zo geliefd is.

De beste PS4 only games

Heb je een Playstation 4 en ben je op zoek naar top games? Dan hebben wij voor jou een aantal waardige Playstation 4 exclusives.

God of War

God of War is in 2018 uitgebracht, maar is volgens ons nog steeds een van de beste playstation 4 exclusives. In dit spel speel je als Kratos, een persoon met bovenmenselijke krachten. Samen met zijn zoon verken je de Noorse mythische werelden, waarbij je puzzels oplost, tegen verschillende monsters vecht en jezelf elke keer weer sterker maakt. Het verhaal is buitengewoon goed en de beelden zijn zo mooi dat het voor ons de nummer één is van de PS4 only games.

Marvel's Spider-Man

Wie kent hem nou niet. Spider-Man, de wereldberoemde superheld die je waarschijnlijk van zijn originele films kent. Door zijn succes in de filmwereld, heeft Sony besloten er een exclusieve PS4 game van te maken...en wat voor een. De wereld is onwijs groot en de mogelijkheden zijn bijna oneindig. Versla de vijanden, vlieg als het ware door de stad met je webben en redt meerdere levens per dag. Voor iedereen die ooit een superheld wilde zijn, dit is je kans. Onze nummer twee van de Playstation 4 exclusives.

Horizon Zero Dawn

Voor de vrouwelijke gamers onder ons is dit misschien een extra leuk spel. In Horizon Zero Dawn speel je als Aloy, een jonge dame die samen met haar stamleden strijdt tegen de futuristische gevaren. Het verhaal speelt zich af in een apocalyptische omgeving, waarin elektronische dino's en monsters de wereld hebben overgenomen. De mensheid is terug bij af en moet proberen weer omhoog te werken. En daar speel jij een rol in. Als Aloy verken je de immens grote en unieke wereld vol uitdagingen, vijanden en puzzels om de mensheid te redden. Mocht je een unieke belevenis willen ervaren, dan is dit jouw spel. Volgens ons een top game die behoort tot de PS4 only games.


 

Playseat