Opmerkelijke momenten uit de Nintendo geschiedenis

De Nintendo Switch is op dit moment een van de populairste game consoles die verkrijgbaar is en heeft een belangrijke stap gezet in de geschiedenis van Nintendo. Sinds eind 2019 is de verkoop van de Nintendo Switch weer toegenomen, waardoor het totale aantal neerkomt op ruim 51 miljoen stuks, wat dus meer is dan het totaal verkochte Xbox One exemplaren. De geschiedenis van Nintendo is heel lang en kent vele opmerkelijke momenten, te veel om ze allemaal in dit artikel op te noemen. Daarom proberen we in het kort de interessantste momenten uit de Nintendo geschiedenis voor jou neer te zetten.

Het begin van de Nintendo geschiedenis

Je zou het niet verwachten, maar de geschiedenis van Nintendo begint al in 1889! Het begon allemaal als een bedrijf dat kaartspellen verkocht, opgericht in Japan door de legende Fusajiro Yamauchi. Met zo een pak kaarten kon je verschillende spellen spelen, wat in die tijd nogal uniek was. De vraag steeg dan ook enorm en het bedrijf werd snel groter. Dit hele concept van kaartspellen verkopen bleef Nintendo doen tot ongeveer 1950, waarna de kleinzoon, Hiroshi Yamauchi, op zoek ging naar nieuwe innoverende producten. We zijn nu ongeveer op de helft van de Nintendo geschiedenis en nog steeds verkopen ze geen elektronische apparaten. Tot 1964 had Nintendo verschillende concepten geprobeerd die allemaal gefaald waren, waardoor de aandelen sterk daalden in waarden. Sinds 1970 begon Nintendo in aanmerking te komen met elektronische consoles en games, wat tot een succes leidde in 1981 met de populaire game 'Donkey Kong'. Hierna bleef Nintendo verschillende games en consoles maken, maar de doorslag in de geschiedenis van Nintendo vond pas plaats in 1985 met de wereldwijde verkoop van de NES, ofwel Nintendo Entertainment System. Met spellen als Mario en Zelda die rond dezelfde periode uitgebracht werden begon Nintendo aan een groot succes.

Het vervolg van de Nintendo geschiedenis

Het succes bleef maar groeien, vooral met de verkoop van de Game Boy in 1989, de eerste draagbare handheld gameconsole. En nu het moment waar we allemaal op hebben gewacht: de allereerste Pokémon game werd in 1996 uitgebracht voor de Game Boy, waarna de reeks voor meer dan twintig films, 120 games en 20 miljard spelkaarten heeft gezorgd. Een groot succes dus in de geschiedenis van Nintendo. Sindsdien heeft Nintendo nog veel meer successen behaald met gameconsoles. Denk bijvoorbeeld aan de Nintendo DS, Nintendo Wii, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS en uiteindelijk de Nintendo Switch en Nintendo Switch Lite. Als kinderen (en volwassenen) hebben we bijna allemaal een console of game van Nintendo gehad, wat op zich best bijzonder is. Laten we dan ook hopen dat de Nintendo geschiedenis nog lang niet zal eindigen.

Play A Game - Spellen