Top 5 console games van 2019

De gaming wereld wordt steeds groter en bekender. Ieder jaar weer worden er tientallen top games in verschillende genres uitgebracht voor consoles als de Playstation 4, XBOX ONE en Nintendo Switch. 2019 stelde dan ook niet teleur met populaire console games als Days Gone, Outer Worlds en een spel waarbij je als een gans speelt: Untitled Goose Game. Ondanks dat deze spellen onwijs goed zijn, behoren ze niet tot onze top 5 best console games van 2019. Benieuwd welke games dit wel zijn? Lees dan snel verder en ontdek welke vijf games van 2019 volgens Playagame de beste waren.

5. Apex Legends

Apex Legends is in een korte tijd een van de populairste console games geworden. Ondanks dat Fortnite bovenaan stond als het om Battle Royale console games ging, heeft Apex Legends een positieve indruk achtergelaten. En dat is ook te zien aan de statistieken. Binnen één maand heeft het spel meer dan vijftig miljoen mensen bereikt! Wat de game zo goed maakt is dat de graphics heel scherp zijn en de gameplay vrij uniek is. Daarbij biedt Apex Legends meer verschillende mogelijkheden dan andere Battle Royale games. Al met al een top game die zeker tot de best console games van 2019 hoort.

4. Mortal Kombat 11

Wie van fighting console games houdt, moet zonder twijfel Mortal Kombat 11 thuis hebben liggen. Een fantasierijk vechtspel waarbij je 1 tegen 1 moet vechten tot de dood. Klink misschien een beetje heftig, maar dat is het ook. De Mortal Kombat reeks staat erom bekend overdreven veel bloed te tonen en de meest gruwelijke 'fatalities' (fatalities zijn manieren om de tegenstander af te maken) te hebben. Het elfde deel stelt ook zeker niet teleur. Nieuwe personages, prachtige graphics en heel veel vechten. Een verdiende vierde plek in onze top 5 best console games van 2019.

3. Pokemon Sword and Shield

Wie kent Pokemon nou niet? Vroeger keek zowat elk kind ernaar als hij of zij thuiskwam van school. Al tientallen jaren maakt Pokemon zowel handheld als console games. Helaas besloten de producenten dit spel alleen voor de Nintendo Switch uit te brengen, dus moeten PS4 en XBOX fans deze keer toekijken. Pokemon Sword and Shield is een hele mooie toevoeging aan de reeks. Een nieuwe enorme wereld, nieuwe Pokemons en gevarieerde vechtsystemen. Vang Pokemons, vecht met andere trainers en wordt de beste Pokemon trainer. Deze toplijst van console games zou niet compleet zijn zonder dit spel.

2. Sekiro: Shadows Die Twice

Een topper onder de console games. Deze game kan je gewoon niet spelen zonder gefrustreerd te raken. We raden dit spel dan ook niet aan voor nieuwe gamers. Sekiro: Shadows Die Twice neemt je mee in een fictieve Japanse wereld met verschillende monsters en vijanden die jouw dood willen hebben. Het gezegde 'geduld is een schone zaak' is echt van toepassing bij deze game. Het vechtsysteem zit namelijk zo in elkaar dat het erg realistisch is. Je gaat snel dood en hebt niet oneindig veel energie. Train je vaardigheden, heb geduld en versla iedereen die in je weg staat. Een verdiende tweede plek in onze top 5 console games van 2019.

1. Call of Duty: Modern Warfare – De koning der console games

Een van de meest besproken games van 2019. De makers van Call of Duty voorzien ons al jaren van kwalitatieve console games. Call of Duty: Modern Warfare is dan ook een hele goede shooter game. Door de mega goede graphics lijkt het spel net een weerspiegeling van de werkelijkheid. Daarbij zijn de geluiden letterlijk overgenomen van de echte wereld. Speel je liever volgens een verhaallijn of ga jij strijden tegen andere spelers van over de hele wereld? Het kan allemaal in deze game. Doordat het spel zo bekend is en goed in elkaar zit, mag het zichzelf het best verkochte spel van 2019 noemen. Niet zonder reden dus dat het op nummer één staat in deze toplijst van console games.


 

Play A Game - Spellen