Wil je een gaming muis kopen? Hier moet je op letten!

Ben je een echte PC gamer? Dan is je set-up niet compleet zonder een gaming muis. Heb je deze niet, maar wil je wel een gaming muis kopen? Dan leggen wij je in deze blog uit waar je op moet letten. Zo heb je verschillen tussen een bedrade en een draadloze gaming muis, maar zijn er ook een aantal andere variërende kenmerken bij gaming muizen. Wij leggen het hieronder uit.

Gaming muis kopen als linkshandige?

Anno 2020 worden er nog steeds niet heel veel gaming muizen gemaakt voor linkshandige mensen. Hier moet je dan ook op letten als je een gaming muis gaat kopen. Ben je rechtshandig? Dan is er geen enkel probleem. Er zijn honderden verschillende gaming muizen beschikbaar voor rechtshandige. Ben je linkshandig? Dan wordt het al lastiger. Je hebt dan de keuze uit (weinig) linkshandige exemplaren van gaming muizen of je kan voor een symmetrische gaming muis gaan. Ook kan je proberen als rechtshandige te spelen. Dit kost dan wel wat tijd.

Een draadloze gaming muis is vaak niet best

Hoewel het bij headsets fijn kan zijn om geen draad te hebben, geldt dit meestal niet bij muizen. Als je een gaming muis gaat kopen kan je de keuze maken tussen een bedrade of draadloze gaming muis. Tijdens het gamen gaat het vaak om precisie en snelheid. Dit kan wel eens moeilijk worden met een draadloze gaming muis. Doordat deze muis niet direct aangesloten is op het apparaat, kunnen de signalen weleens achterlopen. Hierdoor is het mogelijk dat je opeens totaal mis schiet of je muis zelfs even vast hangt. Wij raden je dan ook aan om een bedrade gaming muis te kopen. Deze is vrijwel altijd accuraat en heeft geen last van vertraagde signalen.

Kies een passend muisformaat

Net zoals kleding heb je gaming muizen ook in diverse maten. Onze handen verschillen namelijk ook in grootte, dus is het slim om hiermee rekening te houden als je een gaming muis gaat kopen. Niet alleen de grootte, maar ook de vorm verschilt vaak. Zo heb je ook ergonomische muizen die speciaal bedoelt zijn om RSI klachten te voorkomen of verminderen. Mocht je elke dag urenlang gamen, dan zou je zo een muis kunnen overwegen.

De conclusie

Ga je een gaming muis kopen? Dan raden we je aan dit in de winkel te doen. Zo kan je goed voelen of hij lekker in je handen past en niet stroef beweegt. Daarnaast is het voor gamen slimmer om een bedrade gaming muis te kiezen, aangezien je zo verzekerd bent van precisie.


 

Play A Game - Spellen