De voor- en nadelen van een draadloze gaming headset

Gamen op zich kan al erg intens en zenuwslopend zijn, maar door gebruik te maken van een gaming headset wordt de ervaring nog veel indrukwekkender. Veel gamers besluiten dan ook om een gaming headset te kopen. Hierbij kan je kiezen uit verschillende soorten en merken, maar het belangrijkste onderscheid is of je voor een draadloze gaming headset gaat of voor eentje met draad. Om je bij deze keuze te helpen leggen we uit waar je op moet letten als je een gaming headset wilt kopen.

Ga je voor een draadloze gaming headset?

Als je een gaming headset gaat kopen stuit je al snel op het dilemma of je een bedrade of draadloze headset moet kiezen. Wij zetten hieronder de voor- en nadelen voor je neer:

Voordelen van een draadloze gaming headset:

  1. Bewegingsvrijheid. Je kan terwijl je communiceert met vrienden of teamgenoten even wat te eten of drinken pakken.

  2. Makkelijker mee te nemen. Je hoeft niet steeds een irritante kabel mee te nemen.

Nadelen van een draadloze gaming headset:

  1. De accu. Draadloze gaming headsets maken gebruik van een accu die je regelmatig moet opladen. Het kan dan dus zo zijn dat je tijdens een spannend potje opeens niet meer kan communiceren met je maten.

  2. De prijs. Ze zijn vaak duurder dan bedrade headsets.

  3. Platform gericht. Het kan zijn dat je draadloze headset enkel voor de PC of PS4 geschikt is. Let hier dan ook zeker op als je een gaming headset gaat kopen.

Wil je een bedrade gaming headset kopen?

Voordelen van een bedrade gaming headset:

  1. Simpel in gebruik. Een bedrade gaming headset hoef je vaak alleen maar even aan te sluiten en je kan hem al gebruiken. Wisselen van apparaat is zo ook erg makkelijk.

  2. De prijs. Een bedrade headset is relatief goedkoper, dus heb je met een klein budget meer keuze.

  3. Het gewicht. Bedrade headsets zijn meestal lichter, omdat er geen accu in zit. Dit voelt fijner aan op je hoofd.

Nadelen van een bedrade gaming headset:

  1. De kabel. Je zit vast een kabel en kan dus niet even snel ergens heen lopen met je headset op. Elke keer je headset afdoen kan irritant zijn.

  2. Kabelbreuk. De kans is aanwezig dat na een tijdje je kabel slijt of een breuk oploopt.

Conclusie

Of je nou een bedrade of draadloze gaming headset aanschaft, het geluid is vrijwel altijd goed genoeg. Het gaat er dus vooral om of je bewegingsvrijheid belangrijk vindt en hoe hoog je budget is. Let er wel op dat als je een gaming headset gaat kopen, het geschikt is voor jouw apparaat.


 

Play A Game - Spellen